Suroviny: |
|
||
Nádivka | |||
Den staré rohlíky | 10 ks | ||
Pirožkový uzený bok | 300g | ||
Sůl | 5g | ||
Máslo | 150g | ||
Kopřivy | 1 hrst | ||
Petržel hladkolistá | 1 hrst | ||
Pažitka | 1 svazek | ||
Muškátový květ | 2 čl | ||
Celá vejce | 5 ks | ||
Mléko | 250 ml | ||
Kuře | |||
Kuře na roládu | |||
Provázek | |||
Bylinky na pečené kuře |
POSTUP:
1. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky
2. Špek nakrájíme na menší kostičky a přidáme k rohlíkům
3. Bylinky nasekáme na drobno a přidáme k rohlíkům
4. Přidáme sůl, muškátový květ, vejce, mléko, rozpuštěné máslo
5. Nádivku promícháme a pokud by byla příliš hutná, přidáme mléko a pokud příliš řidká, přidáme strouhanku
6. Vykostěné kuře na roládu rozprostřeme na prkénko a přes mikrotén rozklepeme aby bylo ve všech částech stejně vysoké
7. Naplníme přiměřeným množstvím nádivky a určitě nám nádivka zbude což nevadí ještě jí použijeme.
8. Kuře zarolujeme a svážeme provázkem, který řádně utáhneme aby roláda držela tvar.
9. Kuřecí roládu přesuneme do pekáče a okořeníme bylinkami na pečené kuře.
10. Podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200°C cca 1h 20 minut
11. Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací nádoby na vrch nádivky dáme pár oříšků másla
12. Nádivku pečeme na 200 °C do zlatova
13. Roládu po upečení zbavíme opatrně provázku a necháme lehce vychladnout, aby se nám lépe krájela.
14. Roládu podáváme s upečenou nádivkou a vařeným bramborem