Velikonoční kuřecí roláda

 

Suroviny:

    

Nádivka
Den staré rohlíky 10 ks
Pirožkový uzený bok 300g
Sůl 5g
Máslo 150g
Kopřivy 1 hrst
Petržel hladkolistá  1 hrst
Pažitka 1 svazek
Muškátový květ 2 čl
Celá vejce 5 ks
Mléko 250 ml
Kuře
Kuře na roládu
Provázek
Bylinky na pečené kuře

 

 

 POSTUP:

1. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky

2.  Špek nakrájíme na menší kostičky a přidáme k rohlíkům

3. Bylinky nasekáme na drobno a přidáme k rohlíkům 

4. Přidáme sůl, muškátový květ, vejce, mléko, rozpuštěné máslo 

5. Nádivku promícháme a pokud by byla příliš hutná, přidáme mléko a pokud příliš řidká, přidáme strouhanku

6. Vykostěné kuře na roládu rozprostřeme na prkénko a přes mikrotén rozklepeme aby bylo ve všech částech stejně vysoké

7. Naplníme přiměřeným množstvím nádivky  a určitě nám nádivka zbude což nevadí ještě jí použijeme. 

8. Kuře zarolujeme a svážeme provázkem, který řádně utáhneme aby roláda držela tvar. 

9. Kuřecí roládu přesuneme do pekáče a okořeníme bylinkami na pečené kuře.

10. Podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200°C cca 1h 20 minut

11. Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací nádoby na vrch nádivky dáme pár oříšků másla

12. Nádivku pečeme na 200 °C do zlatova 

13. Roládu po upečení zbavíme opatrně provázku a necháme lehce vychladnout, aby se nám lépe krájela.

14. Roládu podáváme s upečenou nádivkou a vařeným bramborem