Bageta a lá Boulevard

 

Suroviny:

mceclip0-1

Bageta
Hladká mouka 550g
Sušené droždí 5g
Sůl 5g
Voda 370ml
Tatarská omáčka
Nakládané okurky  4ks
Menší cibule 1ks
Majonéza 200 g
Worchester 1 čl
Dijonská hořčice  1 Pl
Cukr 1 čl
Sůl 0,5 čl
Brambory
Brambory malé 1,5 kg
Olej 2 pl
Voda 2 pl
Sůl 1 čl
Provensálské bylinky 1 čl
Sušená cibule 1 čl
Oregano 1 čl
Rozmarýn 1 čl
Drcený koriandr 1 čl
Chilli majonéza
Majonéza 100g
Chilli omáčka (Sriracha) 20g
Náplň
Ledový salát 1 ks
Nakládaná okurka 3 ks
Hovězí Bavette 1 ks
Pastrami Špek 1 ks

 

 

 POSTUP:

1.Smícháme suché suroviny na bagetu

2. Přidáme vlažnou vodu 

3. Vypracujeme hladké a lehce lepivé těsto

4. těsto zakryjeme igelitovím sáčkem a zagumičkujeme

5. Těsto necháme cca 45 minut kynout

6. poté si namočíme ruce do studené vody a těsto přehnem od spodu kraje do středu takto ze všech 4 stran opět zakryjeme a necháme kynout 45 minut

7. Postup z bodu 6. zopakujeme ještě 2x

8. Po 3 přehnutí necháme těsto ještě 45 minut kynout pak přendáme na pomoučený vál a rozdělíme na 2 díly. 

9. z těsta vypracujeme obdelník o délce bagety a zarolujeme po delší straně.

10. Hotovou bagetu přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 190°C cca 30 minut

11. Brambory nakrájíme na měsíčky a společně s kořením olejem a vodou promícháme v misce

12. Brambory přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 °C do změknutí pak dáme troubu na nejvyšší možnou teplotu aby získali krásnou barvu

13. Do uzavíratelné nádoby nastrouháme okurky a cibuli na tatarku. Přidáme majonézu, cukr, sůl, hořčici a worchester vše důkladně promícháme a necháme odležet v lednici. 

14. Smícháme si suroviny na Chilli majonézu nejlépe také do uzavíratelné nádoby. 

15. ledový salát nakrájíme na proužky

16. Pastrami špek a Bavette nakrájíme společně s okurkami na náplň na tenké plátky. 

17. Bagetu podélně rozřízneme spodek, namažeme lechce chilli majonézou, poklademe ledovým salátem a na ledový salát dáme plátky Bavette a pastrami a na konec plátky okurky a pokapeme chilli majonézou. 

18. Bagetu zaklopíme a přepůlíme a podáváme s pečenými bramborami a tatarkou.