Suroviny: |
|
||
Jehněčí kýty, Kolínko nebo žebro |
|||
Citron | 1 ks | ||
Sůl | 1 čl | ||
Olivový olej | 3 pl | ||
Tymián | 2 čl nebo 1 svazek | ||
Česnek i se slupkou | 6 stroužů | ||
POSTUP:
1. Jehněčí maso zbavíme přebytečného tuku
2. Maso pokapeme šťávou z citrónu a olivovým olejem
3. Maso osolíme a posypeme tymiánem ( pokud máme čerstvý dáme celé větvičky )
4. Lehce podlijeme vodou a překryjeme alobalem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 2 h do změknutí
6. 20 minut před dopečením sundáme alobal aby maso lehce zezlátlo
7. Upečené maso podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem