Suroviny: | ||||
---|---|---|---|---|
1kg | Hovězí žebra | |||
2ks | velké mrkve | |||
1/4 | celeru | |||
1 | Cibule malá | |||
4 | stroužky česnek | |||
5 | kuliček nového koření | |||
2 | bobkové listy | |||
Sůl | ||||
Játrové knedlíčky viz. recept | ||||
Postup:
Maso vložíme do hrnce spolu s očištěnou mrkví, celerem, cibulkou, česnekem a kořením, osolíme, zalijeme vodou a necháme pomalu vařit zhruba 1,5h. Pokud je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme část do polévky. Zbytek můžete využít do omáčky nebo jen tak s křenem a hořčicí. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky. Dochutíme solí a jako zavářku můžete použít nudličky do polévky nebo výborné již hotové játrové knedlíčky od Dolejších. Ty jen nakrájejte na plátky a vhoďte do horké polévky bez dalšího vaření. Ozdobte petrželkou a můžete podávat.