Suroviny: | |||
Bageta | |||
Hladká mouka | 550g | ||
Sušené droždí | 5g | ||
Sůl | 5g | ||
Voda | 370ml | ||
Tatarská omáčka | |||
Nakládané okurky | 4ks | ||
Menší cibule | 1ks | ||
Majonéza | 200 g | ||
Worchester | 1 čl | ||
Dijonská hořčice | 1 Pl | ||
Cukr | 1 čl | ||
Sůl | 0,5 čl | ||
Brambory | |||
Brambory malé | 1,5 kg | ||
Olej | 2 pl | ||
Voda | 2 pl | ||
Sůl | 1 čl | ||
Provensálské bylinky | 1 čl | ||
Sušená cibule | 1 čl | ||
Oregano | 1 čl | ||
Rozmarýn | 1 čl | ||
Drcený koriandr | 1 čl | ||
Chilli majonéza | |||
Majonéza | 100g | ||
Chilli omáčka (Sriracha) | 20g | ||
Náplň | |||
Ledový salát | 1 ks | ||
Nakládaná okurka | 3 ks | ||
Hovězí Bavette | 1 ks | ||
Pastrami Špek | 1 ks |
POSTUP:
1.Smícháme suché suroviny na bagetu
2. Přidáme vlažnou vodu
3. Vypracujeme hladké a lehce lepivé těsto
4. těsto zakryjeme igelitovím sáčkem a zagumičkujeme
5. Těsto necháme cca 45 minut kynout
6. poté si namočíme ruce do studené vody a těsto přehnem od spodu kraje do středu takto ze všech 4 stran opět zakryjeme a necháme kynout 45 minut
7. Postup z bodu 6. zopakujeme ještě 2x
8. Po 3 přehnutí necháme těsto ještě 45 minut kynout pak přendáme na pomoučený vál a rozdělíme na 2 díly.
9. z těsta vypracujeme obdelník o délce bagety a zarolujeme po delší straně.
10. Hotovou bagetu přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 190°C cca 30 minut
11. Brambory nakrájíme na měsíčky a společně s kořením olejem a vodou promícháme v misce
12. Brambory přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 °C do změknutí pak dáme troubu na nejvyšší možnou teplotu aby získali krásnou barvu
13. Do uzavíratelné nádoby nastrouháme okurky a cibuli na tatarku. Přidáme majonézu, cukr, sůl, hořčici a worchester vše důkladně promícháme a necháme odležet v lednici.
14. Smícháme si suroviny na Chilli majonézu nejlépe také do uzavíratelné nádoby.
15. ledový salát nakrájíme na proužky
16. Pastrami špek a Bavette nakrájíme společně s okurkami na náplň na tenké plátky.
17. Bagetu podélně rozřízneme spodek, namažeme lechce chilli majonézou, poklademe ledovým salátem a na ledový salát dáme plátky Bavette a pastrami a na konec plátky okurky a pokapeme chilli majonézou.
18. Bagetu zaklopíme a přepůlíme a podáváme s pečenými bramborami a tatarkou.